Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastcollege Mark van Baal

24 maart, 2015 @ 8:15 am - 11:00 am

Namens organisatie Follow This / Change the world: buy Shell komt Mark van Baal op dinsdag 24 maart een interactieve discussie met onze eerstejaars studenten leiden. De organisatie heeft als doel Shell een duurzaam energiebedrijf te laten worden. Hieronder in het kort hoe zij dit willen bewerkstelligen. Ga voor meer informatie over dit initiatief op www.follow-this.org.

“Onze missie is geslaagd wanneer Shells directeur Ben van Beurden zegt: ‘Vanaf nu gaan we alleen nog maar investeren in duurzame energie zodat Shell in 2030 een volledig duurzaam energiebedrijf is.’ Met andere woorden: Shell gebruikt zijn winsten uit fossiele energie (nu ze er nog zijn) om te investeren in duurzame energie (in plaats van nog meer fossiel).

Ons doel is dat de wereld zo snel mogelijk overschakelt op duurzame energie en dat Shell hierin het voortouw neemt. Zo komt het afscheid van fossiele energie veel sneller en verliest Shell zijn leidende positie niet.

Hoe gaan we dat bereiken?

Op de aandeelhoudersvergadering op 19 mei vragen we Shell directeur Ben van Beurden namens jou en 10.000 nieuwe aandeelhouders om het roer om te gooien.
Dan gaan we pensioenfondsen en grote beleggers achter dit doel scharen.
Net zo lang tot Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien. Dat kan al zijn bij een klein deel van de aandelen (zoals we bij ABN Amro hebben gezien), omdat we een voorstel doen waar andere aandeelhouders niet tegen kunnen zijn.”

Gegevens

Datum:
24 maart, 2015
Tijd:
8:15 am - 11:00 am
Site:
http://follow-this.org/

Organisator

Inter College Business School
Telefoon:
020 - 6758567
E-mail:
nienkedekker@intercollege.nl
Site:
www.intercollege.nl

Locatie

Inter College Business School
Passeerdersgracht 23
Amsterdam, 1016 XG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-675 85 67
Site:
www.intercollege.nl
Terug omhoog