Gecontroleerd Bijdehand

Robbert Feenstra (24 jaar) verovert zijn droombaan

“En jongen, wat wordt het? Op naar je master?” Voor Robbert was de keuze snel gemaakt. Hij kon altijd nog doorstuderen, maar hij meende al klaar te zijn voor de volgende stap.

Tijdens zijn studie was Robbert al zijdelings werkzaam bij een vastgoedkantoor dat continu speurde naar commercieel kansrijke panden. Fietsend door Amsterdam, ging hij steeds meer kijken met het ontwikkelingsoog van een vastgoedliefhebber.

Vastgoed moest het worden! Maar dan niet de makelaar op de hoek. Nee, Robbert liet zijn oog vallen op de drie grote spelers in de markt: Orange Capital partners, CBRE en Cushman & Wakefield. En deze drie partijen waren vertegenwoordigd op de grootste jaarlijkse vastgoedbeurs Provada. Dat deze beurs alleen toegankelijk was voor bedrijven loste Robbert op door een visitekaartje met Robbert Feenstra Management te drukken.

En het werkte! Bij alle drie de bedrijven werd hij uitgenodigd voor een gesprek of om in de selectieprocedure te stappen. Om elke vraag te kunnen beantwoorden, las hij alles, maar dan ook werkelijk alles, wat hij maar kon googlen: over de bedrijven, de projecten, white-papers en een boekje over taxatieleer.

Cushman & Wakefield is het geworden. Met 300 kantoren in meer dan 70 landen, moet daar toch een prachtige carrière mogelijk zijn. Het eerste gesprek was goed te doen, het tweede was scherp en pittig. Door een partner werd gevraagd waarom hij niet verder studeerde? “Wat had u gedaan als u een bedrijf vindt wat u leuk vindt? Doorstuderen of op de deur kloppen?”

Maar het was niet alleen de kennis of doortastendheid die het verschil zou maken. Robbert heeft van zijn vader geleerd dat je mensen die de tijd voor je hebben genomen altijd moet bedanken. Dus Robbert gaf een hand en stuurde nog een mail na waarin hij bedankte voor het prettige gesprek. Afloop? Er zouden geen vervolggesprekken meer volgen, Robbert mocht het gaan proberen.

“Op Inter College ben ik op een bepaalde manier gaan denken. Ik heb van mijn mentoren Gerrit Lebbink en Fred van Elst geleerd dat een goede basiskennis een voorwaarde van succes is. Maar met een beetje attitude maak je het verschil: gecontroleerd bijdehand.”

We wensen Robbert veel succes in zijn carrière waarbij hij zal leren grote vastgoedportefeuilles te waarderen. Een mooi vak, jongen!

Terug omhoog