In the spotlight: Roos Pelsma

“Ik ben heel erg positief over Inter College. Tot nu toe zijn er nog geen dingen waar ik ontevreden over ben. De projecten waar ik wekelijks mee bezig ben, vind ik allemaal interessant, net als de bedrijfsbezoeken. Ook de docenten zijn goed en de lessen zijn goed te volgen.”

 

Instromen kan het hele jaar
Elk jaar stoppen duizenden studenten met hun studie. Omdat de studie niet blijkt te zijn wat ze ervan verwachtten, of omdat ze wel moeten wegens een negatief studieadvies. Dit hoeft niet te betekenen dat je een studiejaar kwijt bent! Bij ons kun je altijd instromen en met een op maat gemaakt programma zorgen wij dat je gelijk aan de slag kunt. Hieronder het verhaal van studente Roos Pelsma in haar eigen woorden. De massaliteit van de universiteit stond haar tegen en ook zij ging op zoek naar een alternatief.

Welke opleiding deed je hiervoor?
De opleiding die ik hiervoor gedaan heb, was Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam. Omdat ik wel een vwo-diploma heb, wilde ik niet naar de HvA en besloot ik een universitaire studie te kiezen. Ik heb voor Business Administration gekozen omdat deze studie bij mijn interesses aansloot. Ik vond economie altijd heel leuk en vond het interessant om internationaal bezig te zijn en daarom dus een engelstalige studie te volgen.

Wat viel je tegen?
Bij mijn eerste hoorcollege wist ik het eigenlijk al: dit is niks voor mij. Het eerste hoorcollege was in Carré, de zaal was helemaal volgepropt met allemaal verschillende nationaliteiten. Ik wist niet goed wat me overkwam. Toen heb ik 2 uur lang geluisterd naar een stipje wat ergens stond te praten in de verte. Ik voelde me na deze dag gewoon een nummer en dat was ik ook. De opleiding was veel te massaal, waardoor ik vond dat de kwaliteit van de hele opleiding omlaag ging. De hoorcolleges waren alleen maar in grote gebouwen, Carré en het Concertgebouw. Als ik vragen had, moest ik een afspraak maken bij mijn Study Advisor en het duurde weer een paar dagen voordat er antwoord kwam. Maar wat ik het minste vond aan deze opleiding was dat ik er totaal niet mijn creativiteit in kwijt kon en dat er helemaal geen link met de praktijk gelegd werd. Het enige waar het om ging was elke week een essay schrijven en een paar hoofdstukken uit een boek lezen om vervolgens een tentamen te maken. Ik haalde hier geen plezier uit en zag het nut er niet van in.

Hoe kwam je bij Inter College Business School?
Ik ken Inter College via mensen uit mijn omgeving die er op zitten of op hebben gezeten. Een vriendin van mij wilde naar de Hotelschool, maar had Inter College als tweede keus. Zij vroeg of ik meeging naar een open dag. Na deze dag vond ik de school eigenlijk toch wel heel erg interessant en ik heb sindsdien Inter College altijd in mijn achterhoofd gehouden. Toen ik erachter kwam dat de studie die ik deed niks voor mij was, ging ik zoeken naar andere opties, waarbij dus ook Inter College een van mijn opties was.

Waarom heb je uiteindelijk voor Inter College gekozen?
Ik heb uiteindelijk voor Inter College gekozen, omdat de school de perfecte combinatie tussen praktijk en theorie biedt. Er worden bedrijfsbezoeken, een studiereis en heel veel andere bedrijfsgerelateerde activiteiten georganiseerd wat mij heel erg aanspreekt. Ik heb het gevoel dat je bij deze opleiding daadwerkelijk dingen leert die van pas komen in het bedrijfsleven. Ook de andere studiejaren van Inter College spreken mij heel erg aan, in het derde jaar moet je bijvoorbeeld zelf een pop-up store opzetten en kun je je laatste jaar je studie afronden in Londen. Eigenlijk al deze dingen, samen met positieve meningen van studenten die er al op zitten, hebben mij overtuigd om op IC te gaan beginnen.

Je bent net begonnen, Wat is je mening nu?
Ik ben heel erg positief over Inter College. Tot nu toe zijn er nog geen dingen waar ik ontevreden over ben. De projecten waar ik wekelijks mee bezig ben, vind ik allemaal interessant, net als de bedrijfsbezoeken. Ook de docenten zijn goed en de lessen zijn goed te volgen.

 

Open Dag!     Digitale Brochure

 

 

Terug omhoog