Jan des Bouvrie Jr nog steeds enthousiast

Jan des Bouvrie Jr. is bijna klaar met zijn studie aan de Inter College Business School in Amsterdam. Je zou hem kunnen kennen, want een paar jaar geleden was hij nog in het nieuws met zijn pop-up store. “In het derde jaar moet je als praktijkopdracht met een groep een pop-up store opzetten. De groep waarmee ik dat deed kwam op het idee om oude showroommodellen van interieurwinkels, en dan voornamelijk de interieurwinkel van mijn vader, te verkopen. Wij hebben toen een businessplan ontwikkeld om deze te verkopen, zowel online als fysiek. Eigenlijk via elk kanaal.”

Op dit moment is Jan des Bouvrie Jr. bezig met het afronden van zijn scriptie. Voordat hij Inter College verlaat met een diploma op zak, maakten we van de gelegenheid gebruik om hem wat vragen te stellen over zijn tijd aan de Amsterdamse Business School.

“Ik heb mijn stage gelopen bij Schaap en Citroen, de bekende juwelier, en doe onderzoek naar hoe zij als traditioneel juweliershuis de schakeling moeten en kunnen maken naar online. Denk daarbij aan online verkoop en online presentatie. Het is een complex onderzoek geworden, maar ook heel interessant.” Jan spreekt vol enthousiasme over waar hij mee bezig is. Dat enthousiasme zit er al in sinds hij kennis maakte met Inter College.

“Ik ben begonnen met een opleiding bedrijfseconomie aan een andere school, maar na drie maanden was ik er achter dat dit niet mijn ding was. Een vriend van mij zat op Inter College. Ik vroeg me altijd af wat de toegevoegde waarde was van particuliere scholen, maar na een maand meelopen kwam ik erachter dat dit voor mij de beste keus was.”

Die toegevoegde waarde zit ‘m volgens Jan vooral in bepaalde vakken die worden gegeven die specifiek zijn gericht op het ondernemerschap. “Je hebt de eerdergenoemde pop-up store of je hebt een vak over familiebedrijven in overgang. Dat heb je niet bij andere opleidingen.” Maar ook ‘normale’ vakken als marketing en accountancy zijn net anders: ”Als je die vakken volgt, ga je ook naar bedrijven toe, dus het wordt veel tastbaarder. Je past dingen toe in de praktijk. Wat ik merkte bij bedrijfseconomie is dat het voornamelijk rekenen was. Ik wist wel hoe ik de formule moest uitschrijven, maar eigenlijk niet waar het voor diende. Dus je snapt de berekening wel, maar je snapt niet hoe je het moet toepassen in de praktijk en dat leer je bij Inter College wel.”

Heeft Jan nog een advies voor scholieren die overwegen om naar Inter College te gaan? Natuurlijk: “Op het moment dat jij iemand bent die ondernemen heel erg leuk vindt en veel praktijkervaring op wil doen, dan zou ik naar Inter College gaan. Je gaat bij veel bedrijven langs en hebt daar gesprekken. Dat is goed voor jouw netwerk en maakt de vakken tastbaar.”

 

Terug omhoog