Cookie Consent by Inter College Business School COVID-19 - Protocol | Inter College Business School
Intercollege Website Images Home Page 1280 English BBA

COVID-19

COVID-19 - Protocol veiligheid en gezondheid

Inleiding

Dit protocol geeft richtlijnen voor het gebruik van de ruimten van Inter College Business School bij het geven van de lessen. Wij zullen je bij elke stap begeleiden, maar we hebben jouw medewerking nodig.

Algemeen protocol voor studenten

Belangrijke informatie voor studenten & aspirant-studenten met betrekking tot het Coronavirus 

Inter College Business School (ICBS) volgt de huidige COVID-19 pandemie op de voet en neemt maatregelen om de gezondheid van onze studenten en medewerkers te waarborgen. Lees de onderstaande informatie door om meer te weten te komen over de huidige situatie en de maatregelen die we bij ICBS nemen. 

Inter College Business School verwelkomt studenten en medewerkers van over de hele wereld in Nederland, en zij zijn een integraal onderdeel van onze unieke internationale gemeenschap. Samen staan we sterker!

De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van studenten en medewerkers heeft voor ICBS de hoogste prioriteit. ICBS houdt de zich nog steeds ontwikkelende COVID-19 pandemie nauwlettend in de gaten en neemt maatregelen om de gezondheid van onze studenten en medewerkers te waarborgen. Lees de onderstaande informatie door om meer te weten te komen over de huidige situatie en de maatregelen die wij op de ICBS nemen.

We begrijpen dat studenten en medewerkers zich zorgen kunnen maken over vrienden en familieleden in Nederland en getroffen gebieden over de hele wereld; onze gedachten gaan uit naar iedereen die door deze uitbraak wordt getroffen.

Inter College Business School is een gemeenschap van medewerkers en studenten die al het mogelijke zullen doen om elkaar te steunen. We begrijpen dat studenten in deze moeilijke tijd extra steun nodig kunnen hebben. Daarom raden we studenten aan contact op te nemen met onze Backoffice of ons Student Support Team via +31 20 675 85 67.

 

Waar kan ik meer informatie vinden over Covid-19 en de situatie in Nederland?

Het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid geeft hier informatie over Covid-19. 

U vindt hier bijvoorbeeld informatie over coronavirussen in het algemeen, over het herkennen van symptomen van Covid-19, over testen, over preventie van infectie, en over de organisatie en veranderingen in het dagelijks leven in Nederland.

Ook het RIVM Instituut, de centrale wetenschappelijke instelling van de overheid op het gebied van de biogeneeskunde en een van de belangrijkste instanties voor de bewaking van de volksgezondheid in Nederland, geeft hier informatie en statusupdates over de situatie in Nederland.  

Wat zijn de regels op de campus?

Je bent verplicht om op de campus een masker te dragen en te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand te houden. Maskers mogen pas worden afgedaan als je op je aangewezen plek in het klaslokaal zit.

Groepsbijeenkomsten buiten de les en lichamelijk contact (bijv. omhelzen of handen schudden) zijn niet toegestaan.

U mag NIET op de campus komen indien: Als je symptomen hebt van een acute ademhalingsziekte of met algemene griepachtige symptomen (hoest, verlies van smaak- en reukzin, verkoudheid, koorts). De meest voorkomende symptomen van COVID-19 zijn hoest, koorts, rhinitis, verlies van reuk- en/of smaakzin, longontsteking. Andere symptomen kunnen ook voorkomen Keelpijn, kortademigheid, hoofdpijn, verlies van eetlust, gewichtsverlies, misselijkheid, buikpijn, braken, diarree, bindvliesontsteking, huiduitslag, zwelling van lymfeklieren, lusteloosheid, slaperigheid.

Wanneer u op de campus bent, moet u niet alleen een masker dragen en minstens 1,5 meter afstand houden, maar ook uw handen regelmatig en grondig wassen met zeep, en dit minstens 20-30 seconden. 

Wat moet ik doen als ik me ziek voel en denk besmet te zijn?

Als u persoonlijk contact hebt gehad met een persoon van wie in een laboratorium is bevestigd dat hij besmet is met het nieuwe coronavirus, neem dan onmiddellijk contact op met uw plaatselijke volksgezondheidsdienst, ongeacht de symptomen. Zij zullen dan beslissen welke verdere actie ondernomen moet worden. In het algemeen: blijf thuis en beperk het aantal mensen met wie u persoonlijk contact hebt. Houd u aan de nies- en hoestetiquette, houd u aan de aanbevolen minimumafstand van 1,5 meter tot andere mensen en draag een gezichtsmasker als u in openbare gelegenheden bent.

Denk eraan dat je niet op de campus mag komen als je symptomen hebt van een acute ademhalingsziekte of met algemene griepachtige symptomen (hoest, verlies van smaak- en reukzin, verkoudheid, koorts).

Welke stappen onderneemt ICBS om huidige en toekomstige studenten te beschermen tegen COVID-19?

Inter College Business School volgt strikt het advies van de Nederlandse overheid om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen en neemt maatregelen om de gezondheid van onze studenten en medewerkers te waarborgen.

  • Sociale distantie op de hele campus. Eenrichtingsystemen geïmplementeerd waar mogelijk.
  • Klaslokalen zijn zo ingericht dat er een minimale afstand van 1,5 meter is tussen studenten, en leerlingen, en personeel.
  • Maskers zijn te allen tijde verplicht en kunnen alleen worden afgedaan als de leerlingen op hun aangewezen plaats in het klaslokaal zitten.
  • Overal op de campus zijn er, naast de gewone wasbakken voor het wassen van de handen, talrijke stations voor het desinfecteren van de handen.
  • Vergaderingen en afspraken buiten de lesuren moeten virtueel of per telefoon worden gehouden.

We zullen de studenten regelmatig op de hoogte houden, dus kijk regelmatig op onze website en in je studentenmail.

Medische zorg

Neem contact op met uw huisarts of uw zorgverlener als u:

Zich onwel voelt of een van de volgende symptomen hebt: hoest, niezen, kortademigheid door infectie, koorts.

Medische problemen hebt die van invloed kunnen zijn op de naleving van de quarantaine.

Medicijnen of medische behandeling nodig hebt voor een andere of bestaande medische aandoening.

Wat is een virtueel klaslokaal?

Virtuele klaslokalen zijn een kenmerk van blended learning-opties bij Inter College Business School. Een virtueel klaslokaal bestaat uit een docent die live een lezing of seminar geeft, en real-time interactie tussen studenten. Studenten kunnen mondeling of via chat vragen stellen, in groepen werken en presentaties geven aan de klas.

Wat gebeurt er als ik mijn cursus op de campus begin en de campus moet sluiten?

In dat geval zal je programma niet worden onderbroken en zal het via Online Streaming blijven lopen.

Hoe kan ik me inschrijven voor een programma?

Inschrijven voor een opleiding kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is een aanvraagformulier invullen voor het programma van je keuze en een van onze consultants neemt dan contact met je op.

Vertrouwt ICBS op zelfrapportage of proberen jullie mensen te identificeren die risico lopen?

We identificeren en communiceren rechtstreeks met alle personeelsleden en studenten en geven hen advies dat specifiek op hun omstandigheden is afgestemd.

Laatste nieuws omtrent Covid-19

Covid19 Updates
COVID-19 Update 14 Januari 2022

Fysieke les weer mogelijk, winkels open tot 17:00 vanaf 15 januari 2022.

Covid19 Updates
COVID-19 Update 18 December 2021

Vanaf 19 december gaat er een volledige lockdown in, waardoor het Inter College vanaf maandag 20 december moet overschakelen op online onderwijs.

 

Get in touch