Cookie Consent by Inter College Business School Geschiedenis - Inter College Business School
About Banner

Geschiedenis

 

"Ik ben een echte ondernemer, het is mijn lust en mijn leven, ik hou er ontzettend van en ben ervoor gemaakt." Anton Dreesman, oprichter Inter College.

“Je kunt wachten tot anderen iets in gang zetten of je kunt zelf direct actie ondernemen”, is de basis waarop Anton Dreesmann in 1979 Inter College oprichtte. In die tijd ontbrak het hem aan voldoende opgeleide mensen voor zijn familiebedrijf Vroom & Dreesmann, in die periode de grootste retailer van Nederland. Daarom startte hij een opleiding die zich puur richtte op hospitality. Begin jaren tachtig groeide Inter College Business School uit tot wat het nu is, een particuliere onderwijsinstelling die een bedrijfskundige opleiding aanbiedt. Van 2000 tot 2014 was Inter College Business School onderdeel van Luzac.

In juli 2014 werd Inter College overgenomen door George Banken, Paul van Splunteren en Bart van den Dries. Deze drie prominente ondernemers wilden de opleiding beter afstemmen op de hedendaagse, dynamische wereld van het ondernemerschap. Inter College Business School heeft jarenlange ervaring en een breed netwerk van aandeelhouders. Daarom blinkt Inter College uit met de praktijkgerichte bedrijfskundeopleiding, die is ontwikkeld voor ondernemers, door ondernemers.

In 2019 is Inter College overgenomen door Global University Systems (GUS). GUS is een internationaal netwerk dat bestaat uit meer dan 24 universiteiten en hogescholen wereldwijd. Deze zijn samengebracht vanuit een gedeelde passie voor toegankelijke, sector-relevante competenties. GUS biedt een breed scala aan opleidingen aan, waaronder bacheloropleidingen, masteropleidingen, beroepsopleidingen, Engelse taal opleidingen en bedrijfs- en executive onderwijs. Wanneer je ervoor kiest om te studeren aan een GUS-instelling - of dat nu op een campus in Europa, Noord-Amerika of zelfs bij je thuis is - sluit je je aan bij een netwerk van meer dan 80.000 medestudenten wereldwijd. 

GUS-instellingen zijn gevestigd in een aantal van de grootste steden ter wereld. De campussen kun je vinden in Londen, Birmingham en Manchester, Toronto, Chicago en Vancouver, Singapore, Amsterdam, Duitsland en Israël.

Ontdek Inter College Business School

Accreditaties

Inter College Business School is er trots op om samen te werken met en geaccrediteerd te zijn door diverse organisaties en verenigingen op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Waarom studeren aan Inter College

Wij bereiden studenten voor om uitzonderlijke leiders in hun vakgebied te worden.

Ondernemende docenten

Inter College heeft toegewijde en ervaren docenten uit het bedrijfsleven die experts zijn in hun vakgebied en begeleiding kunnen bieden op basis van hun ervaring en succes. 

Get in touch