Cookie Consent by Inter College Business School Geschiedenis - Inter College Business School
About Banner

Geschiedenis

 

"Ik ben een echte ondernemer, het is mijn leven en bloed, ik hou er absoluut van en ben ervoor gemaakt." Anton Dreesman, Oprichter.

'Je kunt wachten tot anderen dingen laten gebeuren of je kunt zelf direct actie ondernemen' is de basis waarop Anton Dreesmann in 1979 Inter College oprichtte. In die tijd ontbrak het hem aan voldoende opgeleide mensen voor zijn familiebedrijf Vroom & Dreesmann, in die periode de grootste retailer van Nederland. Daarom startte hij een opleiding die zich puur richtte op gastvrijheid. Begin jaren tachtig groeide Inter College Business School uit tot wat het nu is, een particuliere onderwijsinstelling die een bedrijfskundige opleiding aanbiedt. Van 2000 tot 2014 was Inter College Business School onderdeel van Luzac, dat zich richt op het opleiden van de business minds van morgen.

In juli 2014 werd de school overgenomen door George Banken, Paul van Splunteren en Bart van den Dries. Deze drie prominente ondernemers streefden ernaar de opleiding af te stemmen op de praktijk van de moderne, dynamische wereld van het ondernemerschap. Dankzij jarenlange ervaring en een breed netwerk van aandeelhouders blinkt Inter College Business School uit in het aanbieden van een praktijkgerichte bedrijfskundeopleiding, gemaakt voor ondernemers, door ondernemers.

In 2019 is Inter College overgenomen door Global University Systems (GUS). GUS is een internationaal netwerk bestaande uit meer dan 24 universiteiten en hogescholen over de hele wereld, samengebracht door een gedeelde passie voor toegankelijke, industrie-relevante kwalificaties. GUS biedt een breed scala van programma's aan, waaronder bacheloropleidingen, masteropleidingen, beroepsopleidingen, opleidingen Engelse taal en bedrijfs- en executive onderwijs. Wanneer iemand ervoor kiest te studeren aan een GUS-instelling - of dat nu op een campus in Europa, Noord-Amerika of zelfs bij hem thuis is - sluit hij zich aan bij een netwerk van meer dan 80.000 studenten wereldwijd. 

GUS-instellingen zijn gevestigd in enkele van de grootste steden ter wereld, met campussen in Londen, Birmingham en Manchester, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in Toronto, Chicago en Vancouver; en over de hele wereld in Singapore, Amsterdam, Duitsland en Israël.

Ontdek Inter College Business School

Accreditaties

Inter College Business School is er trots op om samen te werken met en geaccrediteerd te zijn door diverse organisaties en verenigingen op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Waarom studeren aan Inter College

Wij bereiden studenten voor om uitzonderlijke leiders in hun vakgebied te worden.

Ondernemende docenten

Inter College heeft toegewijde en ervaren docenten uit het bedrijfsleven die experts zijn in hun vakgebied en begeleiding kunnen bieden op basis van hun ervaring en succes. 

Get in touch