In the spotlight: Linda Kerkvliet

inter college business school

In 1979 startte Anton Dreesmann een opleiding die zich op hospitality richtte. Dit was het begin van Inter College Business School. Toen Linda Kerkvliet in 1999 afstudeerde, zat Inter College in Den Haag en heette haar opleiding de Hospitality Business School. Inmiddels is er een hoop veranderd; Inter College is uitgegroeid tot de Inter College Business School en zetelt in Amsterdam. Toch is er ook een hoop hetzelfde gebleven.

Linda Kerkvliet werkt sinds kort bij de Wonderland groep. De Wonderland groep ondersteunt diverse kinderopvangorganisaties en Linda houdt zich bij hen bezig met marketing, communicatie en HRM. Waarom koos Linda voor Inter College? “Ik was geswitcht van studie en op de HAVO was ik ook al was blijven zitten. Ik was bang dat ik te oud zou zijn als ik mijn hbo had afgerond en Inter College bood een verkort hbo aan. Daarnaast was het in die tijd de enige hbo-opleiding met evenementenorganisatie erin wat ik aantrekkelijk vond, dus koos ik voor Inter College.”

“Ik heb de Hospitality Business School gedaan. We hadden een kleine klas, 8 leerlingen, en een hoop vakken. Veel talen, marketing, pr, bedrijfskunde, economie en internationale betrekkingen. Ik moet zeggen dat Inter College, na de HAVO en een jaar HEBO, de eerste school was waar ik het naar mijn zin had en waar ik echt het nut van de lessen inzag. Dat kwam doordat je les had van mensen uit het bedrijfsleven, echt leuke docenten ook.”

Sinds Linda is afgestudeerd is er een hoop veranderd bij Inter College. Waar studenten nu een pop-up store moeten opzetten, deden ze in de tijd dat Linda studeerde de market challenge. “Voor de market challenge moest je met een groepje fictief een organisatie opstarten. Mijn groepje heeft die challenge gewonnen dus we kwamen op een bord te hangen en onze naam werd gegraveerd in een plaat. Supergaaf.”

Gelukkig is niet alles veranderd. Nog steeds komen de docenten uit het bedrijfsleven, en dat is niet alles. “Je moest echt projecten doen voor bedrijven. En omdat het een particuliere opleiding was, was het ook een stuk kleiner. Het voelde gewoon heel knus aan en iedereen kende elkaar. Het was niet zo massaal als bij andere scholen. Ik vond het superleuk met al die projecten en zou het echt aanraden. Ik zou mijn kinderen er zo heen sturen, maar dat duurt nog even. De jongste gaat nu voor het eerst naar de basisschool.”

Heeft Linda na al die jaren nog contact met haar medestudenten? “Ik ben door een vriend op het alumninetwerk geattendeerd. Via die pagina en Facebook hebben wat vroegere klasgenoten en ik contact met elkaar gezocht. Nu hebben we in september een afspraak staan om elkaar te ontmoeten, dat is echt superleuk. Niet iedereen zal erbij zijn, maar wel een grote groep. En verder is er binnenkort ook een reünie van Inter College zelf.”

Linda kijkt met veel plezier terug op haar tijd bij Inter College. “Het was echt een leuke school, ik zou zo weer gaan. Als ik al die foto’s zie op Facebook denk ik echt ‘wat gaaf, al die bedrijfsbezoeken.’ Dat deden wij ook, we zijn bijvoorbeeld naar Tsjechië geweest. Het was echt geweldig om te zien hoe het er daar achter de schermen aan toe gaat bij bedrijven, dat vond ik echt een eye opener. Heel leuk.”

Terug omhoog